עוגת אגוזים לפסח

לפי אלזה.ס

תבנית מספר 26

חמרים:
100

חומרים

8 ביצים

8 כפות סוכר

4 כפות קמח מצה מנופה

100 גרם שוקולד מגורד

100 גרם אגוזים טחונים

קליפה מגורדת של תפוז או לימון

2 כפות קוניאק

אופן ההכנה
מפרידים את הביצים חלמונים מחלבונים
בקערה מקציפים את החלבונים עם שש כפות סוכר, לקצף קשה. (כשהופכים את הקערה הקצף לא נשפך)
בקערה נפרדת, מערבבים: את האגוזים הטחונים , השוקולד המגורד, הקמח המנופה, ושתי כפות סוכר.
מקציפים בנפרד את החלמונים, עם שתי כפות סוכר ושתי כפות קוניאק והקליפות המגורדות.
אל הקצף הקשה מוסיפים חלק מהחומרים היבשים ובוחשים בתנועה איטית ביד,
מוסיפים את החלמונים ושאר החומרים היבשים.
את התבנית יש לשמן במרגרינה או חמאה, ולפזר מעל קצת קמח מצה על התחתית ועל הדפנות של תבנית.
שופכים את כל העיסה לתבנית .
מכניסים את התבנית לתנור מחומם ל-180 מעלות צלזיוס ל- 45 דקות.
אחרי 45 דקות בודקים עם קיסם במרכז העוגה, אם הקיסם נקי העוגה גמורה.
כשהעוגה קרה, מכינים סירופ.

הכנת הסירופ

רבע כוס מים , שלש כפות סוכר

מרתיחים ובוחשים עד שהסוכר נמס

מורידים מהאש ומסיפים 4 כפות קוניאק ,  או משקה כוהלי אחר.

כשהעוגה התקררה דוקרים אותה במזלג במרחקים של 2-3 ס"מ

מורחים את הסירופ לתוך העוגה ביד נדיבה באמצעות מברשת

(מי שלא אוהב עוגה רטובה, יוותר על הסירופ).
 

הכנת הקצפת

מקציפים שתי קופסאות קצפת עם שתי כפות סוכר, 2-3 כפות של אינסטנט פודינג וניל ומורחים על העוגה.

 

לקישוט: אפשר לגרד על פומפייה שוקולד או לפורר שוקולד מתקפל.

 

עוגה זו יש לעשות יום לפני החג, לאחסן כשהיא מכוסה במקרר.

 


בהצלחה ! חג שמח וכשר!      מאלזה