היה האדריכל הראשי במחלקה הטכנית של הקיבוץ הארצי שהוקמה בשנת 1950-51. תכנן את תוכנית המתאר של בית אלפא, שהכתיבה את כיווני הבנייה וכלליה.

תכנן את שיכוני הותיקים הראשונים של בית אלפא. "שיכון ותיקים א' ", נבנה ב 1950/1  עבור דור המייסדים (בהגיעם לגיל ממוצע של 47-9). הבתים כללו, לראשונה בבית אלפא, שירותים צמודים בתוך כל דירה. בשלב הראשון נבנו 7 מבנים של 4 דירות = 28 יחידות. היה זה מהפך רב משמעות להרמת רמת החיים ושיפור ההיגיינה והנוחיות. בנוסף לחדר וחצי היה גם מטבחון קטן עם כיור ושיש וכן הייתה מרפסת בכניסה המערבית.  אבל 10 שנים יותר מאוחר בנו שוב תוספות לדירות.  התוספות החדשות נבנו ממזרח לבית והפכו את כיוון הכניסה שהיה ממערב לכניסה למזרח. כיוון שהתברר שהייתה שגיאה תכנונית בגלל כיוון הרוחות והגשם הבאים ממערב.
בבית המערבי גר חיים פלדנר, שהעביר לגינה החדשה את הקקטוסים שלו, שחלקם עוד נשתלו ברמת יוחנן והועברו לבית אלפא, יש שם קקטוסים בני כ- 80 שנה. זו אחת מפינות הקקטוסים העתיקות והיפות בארץ.
נדרשו עוד 10 שנים עד שנבנו שירותים צמודים לכל יתר הדירות שהיו בקיבוץ ע"י תוספות לכל דירה ולכל סוג של בית (בתכנון של שאול סלומניצקי).

 

בית העם מדרום, עם הכיפה הענקית ומגדל התצפית

מיסטצקין תכנן את בית העם, וכן תכנן את תוכנית הת.ב.ע הראשונה של בית אלפא. 

בית העם תוכנן כאולם ספורט ונבנה בכספי תרומות, שנאספו בעיקר מידידי הקיבוץ בעיקר מאנגליה, ובראשם עמנואל בירר, שהיה בין מייסדי הקיבוץ בתחילת דרכו. 

המבנה הגדול מכוסה בכיפת בטון ענקית המונחת על גבי ארבע כריות גמישות מעל ארבעה עמודי פינה המהווים את שלד המבנה. הכיפה המעוגלת תוכננה בשיטה חדשנית של קשתות בטון דרוך ומתוח לפני היציקה. עובי התקרה במרכזה 7 סנטימטר בלבד. תכנון הקונסטרוקציה המיוחדת של הכיפה תכנן האינג' ברוך  ברוך.

באולם הספורט הגדול כ- 1000 מ"ר  יש במה בנויה. עם חדרי הלבשה מאחוריה. מולה יש  טריבונה עם כ-250 מקומות ישיבה בשיפוע וחדר הקרנה. בין הבמה לטריבונה יש מגרש הכדורסל אשר שימש בשנותיו הראשונות את "הפועל בית אלפא", במשחקי הליגה הלאומית עם כל קבוצות הליגה כולל קבוצת מכבי תל אביב בימי הזוהר שלה. בית העם שימש שנים רבות לאירועים של הקיבוץ: הצגות סיום של חברת ילדים, חגי הפסח ל 1,100 מסובים, פורים ועוד.

באגפי המבנה הבנויים בקומות: ממזרח יש אולם כניסה, אם קומת ארכיון, ובאגף המערבי שלש קומות: למעלה חדר כושר ובמרתף חדרי שירותים ומקלחות וחדר מחסן לתפאורות. סביב למבנה יש חצר מרוצפת עם ספסלים.  

הגן והפיתוח סביב המבנה הוא גן הנצחה לחללי בית אלפא שתוכנן ע"י האדריכל המשורר הלל עומר. במסלול העלייה למבנה הכולל מהלך מדרגות כפול, משולבת רחבת זיכרון לחללי בית אלפא עם אנדרטה מרכזית שתוכננה ע"י הפסל ג'ון בייל. וכוללת מבנה קעור מעוגל עם חריצים דמויי שמש הנמשכים ברצפת הרחבה.