קנידלך

(עשר עד ארבע עשר מנות)

חומרים

שתי כוסות קמח מצה.

אחת כף מלח. חצי

כפית פלפל לבן או שחור.

בצל

3 ביצים

פעולה

לערבב את החומרים היבשים ביחד,

לשפוך עליהם כוס אחת מים רותחים.

לטגן בצל בשמן עמוק לצבע זהב בהיר ולסנן אותו.

אחרי שהמים נספגים ומתקררים מוסיפים: כף גדושה בצל מטוגן. שתי ביצים שלמות וחלמון נוסף.

מערבבים ומוסיפים תוך ערבוב עוד 3/4 כוס מים רגילים.

נותנים לעיסה זמן כשעה, לספוג את הנוזלים. לבדוק, עם העיסה קשה יש להוסיף מים.

מרתיחים מים בסיר עמוק ורחב, מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים.

מטילים בזהירות את הכדורים למים הרותחים.

מבשלים 20 דקות (לפחות) בסיר מכוסה חלקית ומערבבים בכף עץ בזהירות.

אחרי הבישול מוציאים את הכדורים מהסיר בכף מחוררת.

ומכניסים למים קרים.

בתיאבון