חומרים להכנת הבצק:
1 קג' קמח
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
60 גרם שמרים
500 גרם חלב (2.5 כוסות)
200 גרם חמאה
קורט מלח
1 כפית תמצית רום 

קליפות לימון ותפוז מגורדות

אופן הכנת הבצק:
מערבבים את השמרים עם חצי כוס חלב (פושר בחורף וקר בקיץ), וכף סוכר.
בכלי נפרד מקציפים את הביצה עם הסוכר.
אל הביצה המוקצפת מוסיפים חלק מהחלב, חלק מהקמח ,קליפות מגורדות ותמצית רום.
מערבבים לעיסה אחידה ומוסיפים את עיסת השמרים.
מוסיפים את שארית הקמח ואת המרגרינה החתוכה לחתיכות קטנות (אסור להמיס את המרגרינה).
יש ללוש את הבצק עד שהוא נפרד מדפנות הכלי והיד.
מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח.

הכנת המילוי (אפשר להכין עוגות משני סוגי מילוי):

מילוי קקאו: ל ½ כמות הבצק שהכנו.

1 חב. מרגרינה בלי מלח.
1 כוס סוכר.
2 כפות גדושות קקאו,
1 כפית אבקת נס קפה,
חצי כפית קינמון, (מי שאוהב).

מערבבים הכל יחד לממרח חלק.

 מילוי וניל:

כנ"ל 1 חב. מרגרינה בלי מלח.
1 כוס סוכר.
1 כפית תמצית וניל .
ומערבבים כנ"ל.

הכנת העוגה:

מחלקים את הבצק שתפח ל 8 חלקים.
מרדדים לעלה מלבני דק. מורחים מהמילוי ומגלגלים לגליל מהודק,
מעבירים את הגליל לתבנית משומנת היטב במרגרינה.
את הגליל ניתן לחתוך לחתיכות בעובי 2- 3 ס"מ.
הופכים אותם ומסדרים את השושנים בתבנית.

מורחים את העוגות בחלמון{הצהוב}מדולל במים, נותנים לעוגות לתפוח.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות לאפיית הגלילים, או 200 מעלות לאפיית שושנים.

בינתיים מכינים סירופ מחצי כוס מים וחצי כוס סוכר.
מרתיחים עד שהסוכר נמס, מורידים מהאש, ומוסיפים 3 כפות קוניאק.
אחרי 20- 25 דקות העוגות אפויות, מוציאים אותן מהתנור ועם מברשת מורחים את העוגות עם הרבה סירופ.
אפשר לפזר עליהן גרידת לימון.

בתיאבון!

נערך ע"י אלזה סלומניצקי