חומרים:    
 60 גר' שמרים    
 1 קג' קמח    
 200 חמאה 
 ¾ כוס סוכר    
 400 סמ"ק חלב (שתי כוסות)    
 10 חלמונים    
 1 כוסית קוניאק ( 4 כפות)     
 1 תמצית רום    
 קליפות תפוז ולימון.    
     
 אופן ההכנה:    
 מערבבים 60 גר' שמרים עם כף סוכר נוספת וכף עד שתים קמח בקערה גדולה,    
 מקציפים את החלמונים עם הסוכר ,    
 מוסיפים חלק מהחלב עם קצת מהקמח,    
 מוסיפים תמצית רום, קליפות לימון, תפוז, וקוניאק.    
 מערבבים את הכל ומוסיפים את עיסת השמרים.    
 מוסיפים את שארית החלב יחד עם חלק מהקמח ,    
  מערבבים ומוסיפים את חבילת החמאה חתוכה לחתיכות קטנות.     
 מוסיפים את שארית הקמח ולשים עד שהבצק נפרד מהידיים ומדפנות הכלי.    
 הבצק רטוב ואין להוסיף אף טיפת קמח נוספת.    
 מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח.    
 משמנים משטח עבודה, ומשמנים מרדד.    
 בוצעים חתיכת בצק תפוח, לשים אותו בידיים משומנות (שלא ידבק),    
 מרדדים על המשטח המשומן לעובי של 1 ס"מ עד  1.5  ס"מ,    
 קורצים עיגולים , מסדרים אותם על משטח משומן במרווחים של 2 – 3 ס"מ, נותנים לתפוח.    
 כמות השמן בסיר שטוח, צריכה להיות מחצית הגובה.    
 מחממים שמן באש בינונית, בודקים עם השמן הגיע לרתיחה.    
 כשהשמן רותח מקטינים את האש למינימום, מרימים את הסופגניה ומכניסים אותה לשמן (לא זורקים),
 עם הצד העליון כלפי השמן. כאשר הסופגניה מקבלת צבע זהוב, הופכים אותה.     
 בגמר הטיגון מוציאים את הסופגניות על ניר סופג. מפזרים אבקת סוכר ומגישים    
                                               בתיאבון  אלזה