ממטבחה של אסתי - המתכון הבלתי סודי לחומוס בייתי
1 2 3 4 5

הגרגרים: הגרגרים הכי טעימים
הם אלו הקטנים. הכי טוב לקנות
בחנות אורגנית, ועוד יותר טוב,
החומוס שגדל בשדות בית אלפא.

משרים כחצי ק"ג חומוס במים
רבים, למשך 12-24 שעות
(תלוי במזג האוויר). ביום חם,
רצוי לשים את הקערה
במקרר, למניעת תסיסה.

אחרי שהגרגרים תפחו,
ניתן לשפשף אותם בין כפות
הידיים להסרת הקליפות,
אבל לא חובה.
מסננים, שוטפים ומעבירים
לסיר רצוי סיר לחץ.

לגרגרי החומוס התפוחים
שבסיר מוסיפים:
בצל חתוך לרבעים,
6-8 שיני שום, שני עלי דפנה,
חצי כפית סודה לשתייה.
מוסיפים לסיר מים רבים
לפחות 3 ס"מ מעל פני הגרגרים.

6 7 8 9 10

סוגרים את הסיר ומבשלים:
בסיר לחץ -
כשעה וחצי אחרי הרתיחה.
בסיר רגיל – כשלוש שעות.
משאירים את הגרגירים בסיר
עד שמתקרר. הבישול הממושך מבטיח גרגירים רכים-רכים.

מחלקים את הגרגרים המבושלים לקופסאות (לא לשכוח להוסיף
את מי הבישול, שנראים כמו ג'לי),
ומקפיאים.
מפשירים קופסה עם
גרגירים, ומרתיחים.

בזמן ההרתחה,
מכינים בכוס של בלנדר מוט:

מיץ סחוט מלימון שלם,
חצי כוס שמן זית טוב,
2 שיני שום מקולפות,
מלח ופלפל לפי הטעם,
כמון (למי שאוהב).
11 12 13 14 15

מעבירים את גרגירי החומוס לכוס
של הבלנדר בעזרת כף.
מקפידים על כמות הנוזלים –
כ-1 ס"מ מעל פני הגרגירים.

טוחנים את גרגירי החומוס עם
בלנדר מוט למשך דקה-דקה וחצי

עד שמתקבלת מחית חלקה.

מוסיפים טחינה: מתחילים
בכמות של חצי כוס,
ומפעילים את הבלנדר.
במידה והעיסה דלילה מידי,
מוסיפים טחינה עד שמגיעים
אל הסמיכות הרצויה.
בתאבון !

תודה לאסתי דרור על המתכון המצולם.