אזני-המן - מתכון

מלית 

חומרים:

100 גרם פרג טחון, חצי כוס מים,
רבע כוס יין או מים, שתי כפות דבש,
שתי כפות סוכר, 
כף חמאה,
קליפת תפוז ולימון מגורדת,
שתי כפות פרורי עוגיות או פרורי לחם
.

אופן הכנה:

מרתיחים את המים והיין עם הדבש והסוכר אחרי שהסוכר והדבש נמסו, מנמיכים את האש, מוספים את הפרג ומבשלים כ-5-10 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שהיא נספגת לתוך המלית. מוסיפים פרורי העוגיות, והקליפות המגורדות. מי שאוהב צימוקים יוכל להוסיף כאוות נפשו. (בין 50 ל- מאה גרם). 

בצק פריך

חומרים:

200 גרם חמאה, 1 כוס כוס סוכר, חצי כוס לבן, שלושה חלמונים (הצהוב של הביצה) שתי כפות קוניאק, כפית וחצי אפיון, 3 כוסות קמח, קצת קליפות תפוז או לימון.

אופן הכנה:
מערבבים את המרגרינה עם הסוכר, מוסיפים את החלמונים, חצי כוס לבן, כוס אחת קמח מעורבב עם האפיון, מוסיפים שתי כפות קוניאק, מערבבים במיקסר. את שתי כוסות הקמח הנותרות מערבבים בידיים, את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים את החבילה למקרר. מומלץ את המלית והבצק להכין יום לפני הכנת אוזני ההמן.

הכנת האוזנים:

על משטח נקי ומקומח, מרדדים עלה בעובי 3-4 מלימטרים, קורצים עיגולים עם כוס, שמים את המילוי של הפרג וסוגרים למשולשים של אוזני המן. מסדרים בתבנית משומנת במרחק של ס"מ אחד מהשני ,מורחים עליהם חלמון מדולל במים בעזרת מכחול, מכניסים את התבנית לתנור מחומם מראש בין 180 ל 200 מעלות צלסיוס. בהצלחה ובתאבון!

חזרה לדף הבית